Новогодишно украсување -  ... повеќе...

МАКЕДОНСКО-ТУРСКА ВЕЧЕР -  ...
На ден 26 Ноември 2013година за првпат во нашата држава се одржа манифестацијата Македонско-турска вечер. Организатори на оваа манифестација која претставува Културен мост на зближување помеѓу македонскиот и турскиот народ беа Занаетчиската комора Скопје и Турскиот културен Центар Јунус Емре Скопје. Манифестацијата се одржа во Скопје, во Старата скопска чаршија, поточно во Чифте амам, со почеток во 18:00 часот.
повеќе...

ДЕНОВИ НА ЗАНАЕТЧИСТВО 2013 ПРОЛЕТЕН БАЗАР НА ДОМАШНИ РАКОТВОРБИ -  ...
На 24.04.2013 година, традиционално и годинава се отвори манифестацијата Денови на занаечиство 2013 и Пролетен Базар на Домашни ракотворби. Целта на оваа манифестација е промоција на занаетчиството и занаетчиите, нивните производи и услуги, како и доближување на занаетчиството до младите луѓе, обичниот граѓанин и институциите. Преку оваа манифестација Занаетчиската комора Скопје врши континуирана кампања за промоција на занаетчиството како битен фактор за економскиот развој на државата и за зачувување на традицијата и културата на нашата држава. Манифестацијата ја отвори Претседателот на Занаетчиска комора Скопје, г-динот Никола Петров. Како резултат на воспоставената соработка со Турскиот Културен центар –Јунус Емре Скопје и продолжување на соработката со Градот Скопје, свое обраќање на манифестацијата имаа и директорот на Центарот, г-дин Тајфун Калкан и Раководителот на Секторот за локален економски развој при Градот Скопје, г-динот Слободан Ќосев.
повеќе...

Денови на занаетчиство 2012 и 80 години Занаетчиска комора Скопје - ФОТОГАЛЕРИЈА -  ... повеќе...