top_image.jpg (100305 bytes)
Новости и информации


САЕМ ЗА ФРИЗЕРИ И КОЗМЕТИЧАРИ - 
Cosmoprof 2016–Bologna (18-21.03.2016) САЕМ ЗА ФРИЗЕРИ И КОЗМЕТИЧАРИ 49th EDITION COSMOPROF W O R L D W I D E B O L O G N A

повеќе...

САЕМ ЗА МАЛО СТОПАНСТВО - МИНХЕН 24.02 – 01.03.2016 (26.02 – 02.03.2016) - 
Четири саемски манифестации во ист термин на Саемот во Минхен: 1. Саем на мало стопанство 2. Мало стопанство и дизајн 3. Градинарство 4. Додатови и мода за свадби, вечерни излегувања, бизнис состаноци и др.

повеќе...

МОЌТА НА ДИЗАЈНОТ И ЗАНАЕТОТ - 
Рачно плетење и везење

повеќе...

Интернационален ТЕХНИЧКИ САЕМ - ПЛОВДИВ 28.09 - 03.10.2015 - 
ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПАТУВАЊЕТО СЕ ПОТРЕБНИ МИНИМУМ 7 (седум) ПАТНИЦИ

повеќе...

Новиот број на весникот ЗАНАЕТЧИЈА - 
Излезе 23 број од весникот ЗАНАЕТЧИЈА кој го издава Занаетчиска Комора Скопје, Maj 2015

Naslovna

повеќе...

Образовен центар - 
Занаетчиска комора Скопје како асоцијација која ги здружува занаетчиите и вршителите на занаетчиската дејност на подрачјето на Град Скопје и се грижи за создавање услови и рамка за подобри услови за развој на занаетчиството, а една од приоритетните задачи е создавање кадар за занаетчиите и кадар за отпочнување сопствен микро бизнис од областа на занаетчиството

повеќе...

Javen Povik - 
за субвенционирање на приватни претпријатија за тренинг на НАССР, тим за воведување, одржување и модификација на НАССР систем

повеќе...

Верификација на институцијата за образование на возрасните - 
РЕШЕНИЈА на Занаетчиската комора Скопје за верификација на институцијата за образование на возрасните

повеќе...

Информација за регрес на годишен одмор - 
Од 01.01.2014 година, задолжителна е исплатата на регрес за годишен одмор! Во продолжение се правилата за исплата на регрес, а во атт се дадени износи за надоместоци од плати меѓу кои и за регресот.

повеќе...

ОГЛАС ЗА ОБУКА ЗА ДОМ МАЈСТОР (HAUZMAJSTOR) - 
Проектот на Занаетчиска комора Скопје ,,Обука на возрасни за ДОМ МАЈСТОР (HAUZMAJSTOR),, е кофинансиран од Владата на РМ преку Министерството за економија согласно Програмата за конкурентност иновации и претприемништво за 2013 година во функција на финансиска подршка на проекти за промоција на занаетчиството

slika reklama

повеќе...