ПО В И К за воведување на HACCP систем кај занаетчии и мали бизниси Почитувани членови на комората Занаетчиската комора Скопје заради пресретнување на обврската на своите членови за воведување на задолжителните хигиенски и безбедносни стандарди кај членовите кои работат со храна и произведуваат храна организира програма за воведување на HACCP систем. Можат да се вклучат и оние кои не се членови на комората по горе наведените цени. Ве повикуваме да се вклучите и да ги искористите можностите што ви ги нуди Занаетчиската комора Скопје. ЦЕНОВНИК ЗА HACCP 1. КАТЕГОРИЈА Цена 33.000,00 - 42.000,00 денари 1.1.Угостителски објекти - ресторани,млечни ресторани,пицерии,ќебапчилници и слаткарници 1.2.Месарници - производство,обработка и конзервирање на месо,месарници и деликатесни продавници во кои се ракува со свежо месо,рибарници 1.3.Слаткарници - производство на свежи слатки,сладолед и други замрзнати смеси,кисело млеко и млеко во домашни услови 1.4.Пекари - производство на леб и пецива во свежа состојба,бурекџилници,мелници на брашно и сточна храна 2.КАТЕГОРИЈА Цена 15.450,00 - 26.500,00 денари 2.1.Производство на кори,кадаиф,јувки и слични ,мали бурекџилници 3. КАТЕГОРИЈА Цена 13.300,00 - 15.000,00 денари 3.1.Чајџилници,кафетерии 4.КАТАГОРИЈА Цена 9.400,00 денари 4.1.Леблебиџии,семкари,улични продавачи на крофни, пуканки,костени,пченка и сл. 5.КАТЕГОРИЈА Цена 9.800,00 - 33.000,00 денари 5.1.Трговија на мало - колонијали,минимаркети,супермаркети, дистрибутивни ланци Пријавување секој ден во просториите на Занаетчиска комора Скопје, ул.Битпазарска 12, Стара Чаршија, Скопје (спроти галеријата Чифте Амам). Лице за контакт и информации:Анета Атанасовска Тел. за контакт:3237 850 или моб.тел. 071 237 937 |
Назад | Испрати на пријател | Печати |